MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

VISITES
ESCOLARS

Una experiència enriquidora per fomentar valors, creativitat i emocions a través dels titelles, l’art i la natura. Descobreix una nova manera d’aprendre i créixer de manera única i innovadora.

Un dia per passar-ho bé i aprendre

El Museu és un lloc fascinant on podeu explorar el meravellós món dels titelles. En el recorregut per les seves sales, podeu admirar titelles de tot el món, tant antigues com modernes, i aprendre sobre les diverses tècniques de manipulació que s’utilitzen per donar vida a aquests petits personatges.

Les històries que s’amaguen darrere són apassionants i plenes de curiositats. Els titellaires que els han donat vida tenen moltes anècdotes interessants per compartir, que ens permeten entendre millor la importància i el valor cultural d’aquests objectes.

Els mestres i educadors trobeu en aquest museu una font inesgotable de materials per treballar les emocions i millorar els aprenentatges dels vostres alumnes. Els titelles són un recurs educatiu potent que permeten explorar temes complexos d’una manera divertida i interactiva.

Entreu en l’espai lúdic: “Manipula i juga amb els titelles”, on podeu tocar i dibuixar titelles de diferents tècniques: guant, boques grosses, fil, tiges…Un lloc per deixar anar la creativitat.

Després gaudiu d’un espectacle on la màgia i els titelles van de la mà, i per acabar fem de guies en la construcció del vostre titella i us l’emporteu a casa.

Totes aquestes vivències meravelloses passen en una masia del S.XIV totalment reformada i envoltada de natura.

Abans us farem arribar un dossier per preparar la visita i continuar l’experiència a l’aula.

 

visites escolars museu de titelles

Objectius

  • Afavorir el pensament crític veient, a través dels titelles, els valors i els costums de diferents autors, societats i moments històrics.
  • Connectar diferents àrees o matèries estimulant l’aprenentatge transversal.
  • Potenciar el desitg d’aprendre. L’exposició a experiències noves, que aparta del que és quotidià i trenca la rutina, afavoreix l’aprenentatge.
  • Fomentar la creativitat, el museu compleix la missió de despertar-la a partir de descobrir amb els nostres ulls allò que el titellaire va veure amb els seus.
  • Ensenyar a mirar. Concentrar la mirada a la recerca del que és poc evident, del que no és obvi, condueix a l’apreciació del detall, d’una dimensió diferent de l’obra. Ensenya a aprendre a veure.

Gaudir

Aprendre

Crear

Jugar

divisió pàgina museu
El MIT és de fàcil accés pels autocars i al davant hi ha un pàrquing.

Disposareu d’un gran espai natural amb gronxadors per dinar i jugar, i mantindrem les portes obertes al migdia perquè pugueu anar als lavabos.
Aquesta sortida està recomanada per a llars d’Infants, educació infantil i primària, esplais o casals, ESO, batxillerat, centres d’educació especial (nens o adults), CAEPS, cicles formatius, universitaris i casals d’avis.
Els continguts s’adapten als nivells i les necessitats dels alumnes o visitants.

Horaris: matins i/o tardes a escollir.
Dies: de dilluns a divendres.
ca
Saltar al contingut