MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

VISITES
ESCOLARS

Una sortida única a Catalunya per a treballar els valors, la creativitat i les emocions mitjançant els titelles, l’art i la natura.

Un dia per passar-ho bé i aprendre

Us acompanyarem en un recorregut per les sales del museu on veureu titelles del món, antics i actuals, i les seves tècniques de manipulació. Us explicarem les històries que s’amaguen darrera d’aquests petits personatges amb anècdotes dels titellaires que els hi han donat vida.

Els mestres i educadors podeu trobar materials per a treballar les emocions i millorar els aprenentatges utilitzant com a recurs els titelles i també descobrireu diferents tipus de titelles per realitzar-los a classe.

Entrareu en l’espai lúdic: “Manipula i juga amb els titelles”, on podreu tocar i dibuixar titelles de diferents tècniques: guant, boques grosses, fil, tiges…Un espai per deixar anar la creativitat. Seguidament gaudireu d’un espectacle on la màgia i els titelles van de la mà, i per acabar farem de guies en la construcció del vostre titella i us l’emportareu a casa.

Totes aquestes vivències meravelloses passen en una masia del S.XIV totalment reformada i envoltada de natura.

Un cop realitzada la visita us farem arribar un dossier per continuar l’experiència a l’aula.

 

visites escolars museu de titelles

Objectius

  • Afavorir el pensament crític veient, a través dels titelles, els valors i els costums de diferents autors, societats i moments històrics.
  • Connectar diferents àrees o matèries estimulant l’aprenentatge transversal.
  • Potenciar el desitg d’aprendre. L’exposició a experiències noves, que aparta del que és quotidià i trenca la rutina, afavoreix l’aprenentatge.
  • Fomentar la creativitat, el museu compleix la missió de despertar-la a partir de descobrir amb els nostres ulls allò que el titellaire va veure amb els seus.
  • Ensenyar a mirar. Concentrar la mirada a la recerca del que és poc evident, del que no és obvi, condueix a l’apreciació del detall, d’una dimensió diferent de l’obra. Ensenya a aprendre a veure.

Gaudir

Aprendre

Crear

Jugar

divisió pàgina museu
El MIT és de fàcil accés pels autocars i al davant hi ha un pàrquing.

Disposareu d’un gran espai natural amb gronxadors per dinar i jugar, i mantindrem les portes obertes al migdia perquè pugueu anar als lavabos.
Aquesta sortida està recomanada per a llars d’Infants, educació infantil i primària, esplais o casals, ESO, batxillerat, centres d’educació especial (nens o adults), CAEPS, cicles formatius, universitaris i casals d’avis.
Els continguts s’adapten als nivells i les necessitats dels alumnes o visitants.

Horaris: matins i/o tardes a escollir.
Dies: de dilluns a divendres.
ca
Saltar al contingut