MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

Activitats programades

Titelles, teràpia, educació i compromís

Aquí trobareu les properes activitats organitzades per l´Associació Titella i Teràpia de Catalunya ATTC

Activitats amb motiu de la VIII Jornada d'Educació i Titelles durant el mes de juliol 2024

Adreçat a mestres, psicòlegs, terapeutes, titellaires, professionals de la salut i persones interessades en la vessant sanadora dels titelles.

Organitza l'Associació de Titelles i Teràpia de Catalunya ATTC

Presentació del vídeo “LLAUNES”

Dia: 1 de juliol 2024 a les 18:30 tarda

Realitzat per un grup de la Comunitat els Avets de Moià. FADEAM és la Fundació i marc legal de la Comunitat Els Avets.  Entitat sense afany de lucre dedicada a l’atenció integral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual.

El vídeo ens parla de les angoixes, de les pors i de les esperances de persones adultes amb discapacitat utilitzant com a fil conductor uns titelles reciclats construïts amb llaunes  per ells mateixos.

Un vídeo creatiu, sensible i inclusiu

Un preàmbul per la VIII Jornada Internacional de Titelles i Educació.

ENTRADA GRATUÏTA

Curs de teràpia i ombres

Dates: 2, 3 i 4 de juliol 2024

Horaris: 16:00 a 19:00 tarda

A càrrec de Mercè Framis.

Titulada pel Departament de titelles de l’institut del teatre de Barcelona. Llicenciada en Filosofia per la Universitat Ramón Llull, Barcelona. Màster en Psicologia analítica C.G.Jung UAB Formació en Art teràpia.

L’ ombra com a insinuació aviva la imaginació, el teatre d’ombres utilitzat com a teràpia és una bona eina per a entrar en diàleg amb els nostres desitjos i anhels més inconscients

PREU: 80€.  Socis UNIMA, mestres, jubilats, en atur i discapacitats: 70€

Places limitades

VIII Jornada Internacional de Titelles i Educació

Data: 5 de juliol 2024 de 9:00 a 19:00

El tema d’aquesta jornada és: Titelles i equilibri emocional: el camí cap a una vida més sostenible

La sostenibilitat de la societat en què vivim és possible per l’existència de comunitats en què els seus integrants se senten part d’un tot i, alhora, prenen consciència que els actes que poden realitzar, tant individualment com col·lectivament, tenen repercussió als altres i al seu propi entorn. Els pilars per a la creació de comunitats sostenibles comencen a cadascun de nosaltres. Les persones, mitjançant el descobriment, potenciació i desenvolupament personal, adquireixen un compromís personal i social i es fan conscients del seu potencial per formar part de la societat, prendre-hi un rol i transformar-la.

Amb els titelles, treballem  totes les opcions per destapar el  «jo creatiu» i compatir-ho amb l’entorn per despertar la creativitat dels altres.

PROGRAMA

MATI

9:00 Recepció i lliurament del material

9:30 Inauguració a càrrec de Teia Moner i del Departament d’Educació

9:45 Conferència “L’ús dels titelles amb infants hospitalitzats” a càrrec de Cariad Atles (Anglaterra)

Titellaire, docent, formadora, investigadora i directora. Treballa com a tutora de titelles tant a la Universitat d’Exeter com a la Royal Central School of Speech and Drama de Londres. S’especialitza, entre altres coses, en titelles aplicades, amb especial atenció a les titelles en contextos de salut. Té nombroses publicacions sobre titelles, és la presidenta de la comissió d’investigació d’UNIMA i actualment una dels dos vicepresidents de la UNIMA. Dirigeix tallers a nivell internacional i imparteix formació en animació de titelles, direcció, animació material i titelles aplicades.

Parlarà dels titelles als hospitals en les unitats de pediatria. Explorarà principis importants per treballar als hospitals amb infants, incloses preguntes i debats relacionats amb històries curatives, autoestima i medicina narrativa. Presentarà diferents exemples de projectes dirigits per titellaires i personal mèdic. 

10:30 Torn obert de paraules

11:00 Descans i esmorzar

11:15: Conferencia “Pràctica contemporània dels titelles en contextos de salut i memòria traumàtica” a càrrec de Andrea Markovits (Xile)

Ha treballat amb grups amb discapacitat intel·lectual, dones privades de llibertat, dones i nens vivint amb VIH/SIDA, nens de residències de govern, persones víctimes de violència política i tortura, familiars de detinguts desapareguts i persones víctimes de conflictes bèl·lics.

Radicada a Barcelona és directora de l’Escola Internacional Puppet Therapy BCN fundada l’any 2017 a Xile. Membre de la Comissió d´Educació, Desenvolupament i Teràpia d´UNIMA Internacional. Directora de la companyia de teatre de marionetes i objectes Puppets In Transit. Ha realitzat conferències i tallers internacionals de Puppet Therapy. A escola de marionetes i teràpia, (Figurenspieltherapeutin d’Olten, Suïssa, 2024). Curs Online de teràpia d’objectes per a marionetistes ucraïnesos, Projecte Goethe Institute, 2023, a l’Acadèmia de Puppet Therapy, al Puppet Festival de Chuncheon, Corea del Sud, 2022. Va treballar amb teràpia i marionetes al Centre de Reuven Feuerstein, ( Jerusalem), The International Center for Enhancement of Learning Potential (ICELP). Té el Màster d’Arts per la Salut i Artteràpia (Universitat Finis Terrae, Xile) i estudis de titelles i objectes a la School of Puppetry and drama de Tel Aviv. Postítol a Dramateràpia. Universitat de Xile i titulada de Professora d’Educació Diferencial amb menció en discapacitat intel·lectual.

Explicarà la pràctica contemporània dels titelles en la funció terapèutica que s’han utilitzat en contextos de salut i memòria traumàtica. Presentarà diferents experiències específicament amb adults i com impacten en aquest grup. A més, presentarà el Model Formes Animades Terapèutiques: Memòria & Trauma ©2020 on analitzarà alguns fonaments i idees que recolzen aquestes pràctiques terapèutiques contemporànies.

12:00. Torn obert de paraules

12:30: Presentació de l’experiència de la Comunitat els Avets a càrrec d’Aitor Alkorta, (País Basc) psicòleg i titellaire.

13:15: Torn obert de paraules

14:00 Dinar

TARDA

15:30 a 17:30

Tallers de construcción i manipulació de titelles: Cariad Atles. Andrea Markovits i Aitor Alkorta

18:00 Visita al museu i espectacle

PREU: INCLOU ACTIVITAT, MATERIAL I ESMORZAR
General: 80€
Socis UNIMA, mestres, jubilats, en atur i discapacitats: 70€

On line: 20€ (activitat)

Cicle de teatre i música: 

SOTA L’ENCÍS DE LA LLUNA 

TEATRE FALGUERA, el teatre a l’aire lliure del MIT

 

Divendres 12 de juliol 2024 a les 21:00

Els espectacles de titelles poden ser sanadors.

Espectacle de màgia i titelles. MAGICARIUM

TEIA MONER

Espectacle i tastet

Preu: 8€

Divendres 19 de juliol 2024 a les 21:00

Integració intergeneracional a la nostra societat

Concert de música: BERTRAN SWING BAND

Format per músics i titellaires de diferents generacions. 

Espectacle i tastet

Preu: 8€

Divendres 26 de juliol 2024 a les 21:00 

21:00 Espectacle de màgia i ombres: SOMBRAS MÀGICAS

BRANDO & SILVANA

Espectacle i tastet 

Preu: 8€

Abonament pels tres espectacles: 20€
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
ca
Saltar al contingut