MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

11 de juliol de 2022

VII JORNADA INTERNACIONAL EDUCACIÓ I TITELLES

ELS TITELLES I LES EMOCIONS POST-PANDÈMIQUES

En aquesta setena Jornada posem el focus en les emocions post-pandèmiques. Un dels recursos que s’utilitza per aprendre a gestionar les emocions són els titelles. Enguany tenim l’honor de comptar amb professionals de la salut i titellaires d’altres països que ens explicaran amb generositat com treballen.
La pandèmia ha generat canvis a les rutines de vida, motivats pel distanciament social i la limitació de mobilitat, que ha provocat alteracions en l’estat emocional de nens i adults. És probable que aquests canvis romanguin en el temps, encara que l’estrès ja no actuï.
Gairebé totes les reaccions post-pandèmiques, estan relacionades amb emocions de caràcter negatiu. D’aquesta manera, la por, la tristesa, la ira, la sensació de solitud, impotència i incertesa apareixen sovint provocant diferents símptomes com l’ansietat, la depressió o el bloqueig. 
Davant d’aquesta situació és imprescindible tenir un coneixement adequat dels mecanismes de gestió emocional i del maneig de pensaments distorsionats, orientat a potenciar els nostres recursos per minimitzar l’impacte emocional i les conseqüències psicològiques.
Escoltar i participar en les experiències de les persones que ens acompanyaran en aquesta jornada sobre el treball de gestió emocional amb titelles, ens poden ajudar en la praxis professional i en l’àmbit personal.
Esperem que gaudiu d’una feliç jornada.

Teia Moner

GILBERT MEYER marioneta i terapia

OBJECTIUS

  • Descobrir el recurs del titella com a eina per gestionar les emocions.
  • Donar una visió diferent d’altres països de com s’ha tractat les emocions post-pandèmiques.
  • Millorar la praxis educativa i terapèutica.
  • Descobrir experiències enriquidores amb titelles en el nostre país.
  • Ser protagonistes de les pràctiques emocionals amb titelles.

CONFERENCIANTS

Richard Bouchard. Canadà

Director general i artístic d’ÉNAM (Escola nacional per l’educació amb marionetes). ÉNAM ofereix serveis d’integració social amb les arts escèniques reconegudes pel Govern canadenc.
A través d’un enfocament alternatiu, ajuden als adults que viuen amb problemes de salut mental a aconseguir un bon equilibri a la vida.

Jornades teràpia i titella_ RICHARD BOUCHARD

Valérie Gentile. França

Marionetista i representant de Marionnette & Thèrapie. França
Jornades teràpia i titelles

Karim Dakroub. Líban

Director de teatre especialitzat en teatre de marionetes, teatre social i educatiu. Professor de la Universitat Libanesa, Facultat d’Educació i Institut de Belles Arts. Psicoterapeuta (Teràpia sistèmica i familiar, teràpia de joc), expert psicosocial. És el fundador i president de l’Associació KHAYAL per a les Arts i l’Educació. Ha dirigit més de 25 obres posades en escena a nombrosos festivals de tot el món. Ha dissenyat i gestionat diversos projectes culturals, socials i psicosocials, i ha treballat amb diferents organismes locals i internacionals com l’ONU.  Consultor i formador a MHPSS i arts per al diàleg social.
7-karim
PROGRAMA I HORARIS
Dilluns 11 de juliol del 2022
MATÍ
- 9:00  Recepció i lliurament de material
- 9:30  Inauguració a càrrec de Teia Moner i el Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII
- 9:45 "MANTENINT EL FIL DE LA PRÒPIA VIDA A TRAVÉS DE L’ART DELS TITELLES"
Conferència a càrrec de Richard Bouchard. Quèbec. Canadà
Director general i artístic d’ÉNAM (Escola nacional per l’educació amb marioneta). ÉNAM ofereix serveis d'integració social amb les art escèniques reconegudes pel Govern canadenc. A través d’un enfocament alternatiu, ajuden els adults que viuen amb problemes de salut mental a aconseguir un bon equilibri a la vida.
- 10:30  Torn obert de paraules
- 11:00 Descans
- 11:15 “DEL TEMPS DE LA SORPRESA AL TEMPS ATURAT. DEL MOMENT DE LA RECUPERACIÓ FINS EL MOMENT DE LA PARAULA”
Conferència a càrrec de Valèrie Gentile. Marionetista i representant de l’Association Marionnette & Thèrapie. França
- 12:00  Torn obert de paraules
- 12.30 "TITELLES PEL DIÀLEG SOCIAL"
Conferència a càrrec de Karim Dakroub. Líban
Director de teatre especialitzat en teatre de marionetes, teatre social i educatiu. Professor de la Universitat Libanesa, Facultat d'Educació i Institut de Belles Arts. Psicoterapeuta (Teràpia sistèmica i familiar, teràpia de joc), expert psicosocial. És el fundador i president de l'Associació KHAYAL per a les Arts i l'Educació. Ha dirigit més de 25 obres posades en escena a nombrosos festivals de tot el món. Ha dissenyat i gestionat diversos projectes culturals, socials i psicosocials, i ha treballat amb diferents organismes locals i internacionals com l'ONU. Consultor i formador a MHPSS i arts per al diàleg social.
- 13:15  Torn obert de paraules
- 14:00 Dinar
TARDA
- 15:30 a 17:30  Taller de construcció i manipulació de titelles. Richard Bouchard, Karim Dakroub i Valèrie Gentile.
- 18:00  Visita guiada al Museu i acte de cloenda amb un petit espectacle.
INFORMACIÓ
LLOC
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya. Teia Moner
Masia Can Falguera
Carrer de Can Mas, 1-3
08184 Palau-solità i Plegamans
ORGANITZA
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
www.mitmuseudetitelles.com
Comissió formada per: Teia Moner, Miquel Espinosa i Cristina Bertran
COL·LABORA
Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
logo ajuntament de palau de plegamans
INSCRIPCIÓ
Rebreu les dades per fer la transferència bancària. Una vegada feta la transferència bancària, enviar el comprovant de la mateixa. Al rebre el comprovant de la transferència, us contestarem amb la confirmació de la inscripció.
Places limitades
QUOTA D’INSCRIPCIÓ
Descompte pels socis d’UNIMA, TTP, CIATRE, mestres del poble de Palau-solità i Plegamans, jubilats/es, targeta acreditativa de discapacitat, en atur, carnet jove (cal presentar justificació): 50€

Inscripció general sense descompte: 70€
Inclou totes les activitats de la jornada, material i esmorzar.
Saltar al contingut