MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

Ja hem inaugurat el MIT!

El passat 19 i 20 de novembre d'enguany vam inaugurar oficialment el MIT, Museu internacional dels titelles de Catalunya. Ja estem en marxa!
Van ser dues jornades fantàstiques i plenes de màgia on vam poder gaudir amb l'assistència de moltíssima gent que ens va voler fer costat en unes dates tan assenyalades per nosaltres.
Volem agrair, des d'aquí, tot el suport de les entitats i persones que ens han fet costat per poder tirar endavant aquesta atzarosa aventura. No deixeu de seguir-nos a les nostres XXSS i al nostre web per tal d'estar permanentment informats de les activitats que anirem fent!
Gràcies a tothom!
Karim Dakroub

Les activitats prèvies a la inauguració van començar dilluns 14 de novembre amb el curs que va impartir el prestigiós professor Karim Dakroub i que es va titular ‘TITELLES I TRANSFORMACIÓ SIMBÒLICA’.
Aquest curs, va ser organitzat conjuntament amb l’IF Barcelona i la revista Putxinel·li, va tenir una durada de 5 dies. El dissabte 19, dia de la inauguració, el professor Karim va exposar al públic assistent els resultats i conclusions del taller.

Tot i que ja fa força temps que el MIT, Museu internacional dels titelles de Catalunya va començar la seva història oferint diversos actes i cursos, va ser el passat dia 19/11/2022 quan es van fer els actes oficials d’inauguració.

La cerimònia va començar a les 17.30 del divendres 19, amb la rebuda de les autoritats i la presentació de l’exposició temporal “Capturar l’Alè”, del fotògraf Jesús Atienza cedida pel MAE, Museu d’Arts Escèniques de l’Institut del Teatre.

Posteriorment, es va fer la visita guiada de les autoritats alMuseu, per continuar amb els discursos dels representants de les institucions a l’exterior del MIT i la tallada de la cinta que obria oficialment les portes del MIT al públic.
 

El dia d’inauguració va cloure amb els espectacles de la companyia resident del Museu, Addaura Teatre Visual i els mags Brando & Silvana.

Els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga de Palau-solità i Plegamans van posar el final de foc i llum a la jornada.

El dissabte dia 20 de novembre va ser dia de portes obertes, amb gran èxit d’assistència de públic.

Els dos espectacles “PIPA, el titella meravella” de la companyia la Puntual-Néstor Navarro i “El Retorn dels Putxine-lis” de la companyia Titelles Vergès van esgotar les seves entrades, la colla de Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans van fer una ballada davant del museu i tots plegats ens van fer gaudir d’un dia inoblidable.

El MIT és la seu estable de les companyies:
Saltar al contingut