MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

VII Jornada internacional educació i titelles

La primera activitat estrella avans de la inauguració, ha estat la VII Jornada Internacional Educació i Titelles. Vàrem reunir alguns dels millors especialistes mundials de teràpia amb titelles que ens van parlar de com gestionar les emocions postpandèmiques, tant amb nens com adults.
Una jornada que vam fruir junt una munió d'assistents apassionats.

ELS TITELLES I LES EMOCIONS POST-PANDÈMIQUES

El passat dia 11 de juliol d’enguany es va celebrar al MIT la primera activitat destacada.
Tot i encara no haver inaugurat oficialment el Museu, vam celebrar la Setena Jornada Internacional Educació i Titelles.
Va ser un dia molt feliç per totes i tots els que hi vam participar. I ja estem treballant en nous projectes que, ben segur, tindran tan bona acollida com la Jornada.

VII JORNADA INTERNACIONAL EDUCACIÓ I TITELLES
VII JORNADA INTERNACIONAL EDUCACIÓ I TITELLES
RICHARD BOUCHARD. Canadà

Director general i artístic d’ÉNAM (Escola nacional per l’educació amb marionetes). ÉNAM ofereix serveis d’integració social amb les arts escèniques reconegudes pel Govern canadenc.
A través d’un enfocament alternatiu, ajuden als adults que viuen amb problemes de salut mental a aconseguir un bon equilibri a la vida.

ÉCOLE NATIONALE D’APPRENTISSAGE PAR LA MARIONNETTE (ENAM)
VALÉRIE GENTILE. França

Ha produït espectacles per nens amb trastorns mentals greus. El 1991 es va introduir en la pràctica del titella en teràpia de la mà de Madeleine Lions, pionera en la recerca d’aquesta temàtica i fundadora de l’Associació Marionnette et Thérapie.
Fa tallers terapèutics per adults i nens d’educació especial. També ha estat formadora d’estudiants de pedagogia per la sensibilització de l’ús terapèutic del titella.

ASSOCIATION MARIONNETTE ET THÉRAPIE
VII JORNADA INTERNACIONAL EDUCACIÓ I TITELLES
VII JORNADA INTERNACIONAL EDUCACIÓ I TITELLES
KARIM DAKROUB. Líban

Director de teatre de marionetes, teatre social i educatiu. Professor de la Universitat Libanesa. Psicoterapeuta (Teràpia sistèmica i familiar, teràpia de joc), expert psicosocial. És fundador i president de l’Associació KHAYAL per a les Arts i l’Educació. Ha dirigit més de 25 obres a nombrosos festivals de tot el món. Expert psicosocial i psicoterapeuta que ha treballat per a la ONU i altres organismes locals i internacionals, amb refugiats i víctimes de la guerra.

KHAYAL, ARTS & EDUCATION
ca
Saltar al contingut