MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

TADEUSZ WIERZBICKI
presenta:

"UN ESTUDI EN CAOS - INFLAMACIONS"

Un instrument visual que juga amb l’atzar i la música de les formes.

Un espectacle en col·laboració amb el festival IF Barcelona:
logo IF

La setmana posterior a la inauguració del MIT, del 21 al 25 de novembre, vam tenir l’estage del gran marionetista polonès Tadeusz Wierzbicki.
Aquesta estada va tenir com a objectiu preparar l’espectacle “Un estudi en caos – INFLAMACIONS”, que va servir de cloenda del festival IfBarcelona 2022, i es va oferir el dia 26 de novembre en el marc del Museu Internacional dels titelles de Catalunya.

En aquesta creació, la pantalla es va convertir en un instrument visual jugant amb l’atzar i la música de les formes. Vam poder veure com a la pantalla es van anar creant figures que canvien de forma i color utilitzant els fenòmens de polarització de la llum i les forces electroestàtiques.

entrevista a Tadeusz Wierzbicki al museu de titelles

TADEUSZ WIERZBICKI (Polònia)

Tadeusz Wierzbicki és graduat del Departament de Direcció del Teatre de Marionetes de l’Escola Estatal d’Art Dramàtic de Varsòvia (1986); poeta, contista, guionista. Des de 1987 viu i treballa en una granja pagesa tradicional en Majaczewice (prop de Sieradz), que ha convertit en el seu estudi.
Ha creat diverses tècniques noves de teatre visual: teatre de llum reflectida en miralls formats , teatre d’ombres i vidrieres electroestàtiques , teatre d’ombres magnètiques , teatre de llum natural. La major part de les activitats de Wierzbicki consisteixen a presentar formes en la pantalla: ombra, llum, reflex. Ell mateix desenvolupa tot, des de la idea passant per l’escenari fins a les presentacions.
Del 21 al 25 de novembre prepararà a la seu del MIT l’espectacle “Un estudi en caos – INFLAMACIONS”.

Ha presentat les seves obres en festivals de Polònia, la majoria de països europeus i a Turquia, Israel, Mèxic i el Brasil. Ha col·laborat amb els compositors: Jerzy Kornowicz (visualitzacions de les composicions “Metanoja“, “Renesis“, “Shapes of the Elements”, “Figury wlocie“), Mieczysław Litwiński (“Tabula rasa”), Tadeusz Wielecki (visualitzacions de les composicions” Belada de l’avi”, “Concert a rebours“, “Fer girar el fil”, “Una història molt real”, “Innombrables branques de teixits ramificats”) i Anna Zieliñska (accions artístiques i musicals “Babie Lat”, “Derives”).
També ha treballat ocasionalment a la televisió polonesa.

Tadeusz Wierzbicki

Segueix-nos per estar informat:

El MIT és la seu estable de les companyies:
ca
Saltar al contingut