MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

Viu-lo!

Aquí és on fem possible que totes les activitats realitzades al MIT continuïn sent actualitat

Ajuda’ns a millorar i consolidar el Museu!

Cadascun dels titelles que hi ha al Museu té la seva pròpia història, per això el nostre lema és "Un Museu, mil històries". Des del moment que vam obrir les portes, l'equip del Museu ha treballat per generar les seves pròpies històries i omplir-lo de vida. Tot just comencem i ja tenim coses per a explicar.
Ens agrada pensar en el MIT com un lloc per viure'l, on grans i petits, el puguin sentir seu i el percebin com un lloc de trobada, d'intercanvi cultural i de participació.

El MIT posa a disposició dels ciutadans aquest espai, anomenat “Viu-lo”, per explicar totes les activitats que realitzem. Una plataforma perquè qualsevol persona que hagi estat en alguna d’elles tingui l’oportunitat de comentar la seva experiència i aportar idees.
Volem generar un espai de participació i comunicació, viu i permanent, on la vostra opinió ens ajudi a millorar.

“Viu-lo” és un enllaç entre el museu i els seus visitants.

MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

ACTIVITATS PASSADES

Encara no hem inaugurat i ja tenim recorregut per explicar. Pel Museu ja han passat gairebé 3000 visites escolars, i cada visita ens apropa més i més a allò que volem ser.
Però, sens dubte, la primera activitat estrella ha estat la VII Jornada Internacional Educació i Titelles. Vàrem reunir alguns dels millors especialistes mundials de teràpia amb titelles que ens van parlar de com gestionar les emocions postpandèmiques, tant amb nens com adults.
Una jornada que vam fruir junt una munió d'assistents apassionats.

VII Jornada internacional educació i titelles

ELS TITELLES I LES EMOCIONS POST-PANDÈMIQUES

El passat dia 11 de juliol d’enguany es va celebrar al MIT la primera activitat destacada.
Tot i encara no haver inaugurat oficialment el Museu, vam celebrar la Setena Jornada Internacional Educació i Titelles.
Va ser un dia molt feliç per totes i tots els que hi vam participar. I ja estem treballant en nous projectes que, ben segur, tindran tan bona acollida com la Jornada.

IMG20220711163741-01 copia
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
RICHARD BOUCHARD. Canadà

Director general i artístic d’ÉNAM (Escola nacional per l’educació amb marionetes). ÉNAM ofereix serveis d’integració social amb les arts escèniques reconegudes pel Govern canadenc.
A través d’un enfocament alternatiu, ajuden als adults que viuen amb problemes de salut mental a aconseguir un bon equilibri a la vida.

ÉCOLE NATIONALE D’APPRENTISSAGE PAR LA MARIONNETTE (ENAM)
VALÉRIE GENTILE. França

Ha produït espectacles per nens amb trastorns mentals greus. El 1991 es va introduir en la pràctica del titella en teràpia de la mà de Madeleine Lions, pionera en la recerca d’aquesta temàtica i fundadora de l’Associació Marionnette et Thérapie.
Fa tallers terapèutics per adults i nens d’educació especial. També ha estat formadora d’estudiants de pedagogia per la sensibilització de l’ús terapèutic del titella.

ASSOCIATION MARIONNETTE ET THÉRAPIE
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya
KARIM DAKROUB. Líban

Director de teatre de marionetes, teatre social i educatiu. Professor de la Universitat Libanesa. Psicoterapeuta (Teràpia sistèmica i familiar, teràpia de joc), expert psicosocial. És fundador i president de l’Associació KHAYAL per a les Arts i l’Educació. Ha dirigit més de 25 obres a nombrosos festivals de tot el món. Expert psicosocial i psicoterapeuta que ha treballat per a la ONU i altres organismes locals i internacionals, amb refugiats i víctimes de la guerra.

KHAYAL, ARTS & EDUCATION
Article de Núria Mestres i Toni Rumbau a la revista "Putxinel·li".

“Un cop més, Teia Moner s’ha embarcat en la feina d’organitzar una de les seves memorables jornades internacionals d’Educació i Titelles. I ho ha fet comptant com sempre amb la indispensable i insubstituïble col·laboració d’en Miquel Espinosa, director tècnic i mestre logístic del nou centre creat a Palau-Solità i Plegamans, el flamant MIT – Museu Internacional del Titella a Catalunya – Teia Moner, a la Masia Can Falguera”.

“Per als qui vam assistir a aquesta jornada, que va aconseguir reunir a una quarantena de participants entre pedagogs, mestres, psicòlegs i bastants titellaires, va ser una prova de foc de com l’impressionant espai de la Masia Can Falguera pot arribar a satisfer les expectatives creades. I s’ha de dir que el resultat no sols les va satisfer en un cent per cent, sinó que entusiasmà a tothom”.

ca

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar l’ús que fas del nostre lloc web. Pots autoritzar l’ús de totes les cookies fent clic al botó «Accepta», obtenir més informació o rebutjar-ne l’ús fent clic al botó «Rebutja».