MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

Inauguració oficial del MIT

El pròxim 19 de novembre d'enguany s'inaugura oficialment el MIT, Museu internacional dels titelles de Catalunya. Apunta't la data a la teva agenda!

Activitats

Exposició final i presentació dels resultats del taller 'TITELLES I TRANSFORMACIÓ SIMBÒLICA'

Les activitats prèvies al dia de la inauguració començaran dilluns 14 amb el curs que impartirà el prestigiós professor Karim Dakroub i que es titularà ‘TITELLES I TRANSFORMACIÓ SIMBÒLICA’.
Aquest curs té una durada de 5 dies i el dissabte 19 el professor Karim exposarà al públic assistent els resultats i conclusions del taller.

MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

Programa del dissabte 19

Estem treballant amb ganes per tenir la inauguració que tots desitgem.
Encara ultimem detalls i, és per això, que el programa que us exposem a continuació és, encara provisional.
Us recomanem que estigueu atents a les nostres XXSS per tenir informació actualitzada de tot plegat. També podeu consultar aquesta web que anirem actualitzant constantment per confirmar el programa d’actes.

Dissabte matí 11:00h

  • Roda de premsa

Dissabte tarda 17:00h

  • Inauguració oficial
  • Visita al Museu de les autoritats i públic 
  • Presentació dels resultats del taller de Karim Dakroub
  • Espectacle Visual
  • Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga de Palau-solità i Plegamans

Programa del diumenge 20

Portes obertes tot el dia prèvia inscripció

  • Visita al Museu
  • Espectacle de titelles

Segueix-nos per estar informat:

ELS TITELLES

La col·lecció inclou titelles dels segles XVIII al XXI ubicades en sales d’exposicions permanents.

Es poden trobar peces úniques com un guinyol de Laurent Mourguet del 1810, titelles del Teatre de marionetes d’aigua Thang Long de Hanoi. Vietnam, ombres xineses de finals del 1800, puppis del Museo internazionale delle marionette Antonio Pasqualino de Palerm, Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, entre d’altres.
Aquests titelles ens expliquen anècdotes pròpies mostrant la vida i els costums del seus països o dels seus manipuladors i constructors.
Una de les novetats museístiques és el tractament del contingut exposat. Els titelles estan agrupats per modalitats o tècniques. Això ens permet gaudir i comparar les diferents formes, noms, manipulacions i personatges de cada tècnica titellaire mostrant-nos com canvien segons el país i la cultura d’on són originaris.
A través d’aquest símil podem entendre part de la història dels països, dels territoris o de les persones que els van dissenyar.

El MIT és la seu estable de les companyies:
ca

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar l’ús que fas del nostre lloc web. Pots autoritzar l’ús de totes les cookies fent clic al botó «Accepta», obtenir més informació o rebutjar-ne l’ús fent clic al botó «Rebutja».

Saltar al contingut