MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya

18 de maig de 2024

La Nit dels Museus

Els titelles ens recorden que, fins i tot en la quietud de la nit, la imaginació no dorm i que les històries, ja siguin explicades sota la llum del sol o xiuxiuejades a la foscor, són un pont cap a mons de somni on tot és possible.

 

Un any més, des del Departament de Cultura de la Generalitat es proposa al conjunt de museus catalans sumar-se a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2024, tot organitzant jornades de portes obertes i activitats que segueixin el lema de l’ICOM, que enguany és ‘Museus per l’educació i la investigació‘. 

Aquest 2024, la celebració del Dia Internacional dels Museus coincideix amb la Nit dels Museus, ambdós seran dissabte 18 de maig.

El MIT se suma i obrirà les seves portes de 19:00 a 21:00.

L’entrada és gratuïta.

Un any més, des del Departament de Cultura de la Generalitat es proposa al conjunt de museus catalans sumar-se a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2024, tot organitzant jornades de portes obertes i activitats que segueixin el lema de l’ICOM (Consell Internacional de Museus -Consejo Internacional de Museos), que enguany és ‘Museus, per l’educació i la investigació‘.

La Nit dels Museus se celebrarà dissabte 18 de maig.

El MIT se suma i obrirà les seves portes de 19:00 a 21:00. 

L’entrada és gratuïta.

IMG_2588
nit dels museus, museu de titelles de catalunya

 

 

Si ens busques ens trobes

Tots els museus del món ens unim

per celebrar el Dia

El lema de l'ICOM

Aquest 2024 l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus amb el lema ‘Museus per l’educació i la investigació‘, que subratlla el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa holística. Aquest dia aposta per un món més conscient, sostenible i integrador.

Els museus són centres educatius dinàmics que fomenten la curiositat, la creativitat i el pensament crític. El 2024, reconeixem la seva contribució a la investigació, proporcionant una plataforma per a l’exploració i la difusió de noves idees. Des de l’art i la història fins a la ciència i la tecnologia, els museus són espais vitals on l’educació i la investigació convergeixen per donar forma a la comprensió del món.

Cada any des del 2020, el Dia Internacional dels Museus recolza un conjunt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. El 2024, ens se centra en:

  • Objectiu 4: Educació de qualitat – Garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa i promoure oportunitats daprenentatge permanent per a tothom.
  • Objectiu 9: Indústria, Innovació i Infraestructura – Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

Pel DIM 2024 es convida a la ciutadania a repensar l’educació i imaginar un futur en què l’intercanvi de coneixements transcendeixi les barreres, on la innovació s’uneixi a la tradició. El 18 de maig, és un bon moment per explorar la riquesa de coneixements que ofereixen els museus i, junts, construir un món més informat i inclusiu.

ca
Saltar al contingut